DSC_0618-1024x683Good Morning Africa wordt gerund door Heleen Roebeling. In 2007 zette zij voor het eerst voet op Afrikaanse bodem en werd diep geraakt door dit prachtige continent. Als gepassioneerd natuurliefhebster keerde zij regelmatig terug om te genieten van de stilte, de uitgestrekte landschappen en het observeren / fotograferen van de dieren.

Ik heb in mijn leven de nodige continenten bezocht, zoals Nieuw Zeeland, Australië, Brazilië, Canada en enkele oosterse landen. Bij al deze reizen lag het accent vooral op de liefde voor de natuur in zijn vele vormen.

Bij mijn eerste bezoek aan Afrika in 2007 werd ik echter overspoeld door een gevoel van thuiskomen. Deze eerste reis was een rondreis door Namibië en Botswana. Wat mij vooral raakte was de oneindige ruimte die ik daar zag en voelde. Aan het einde van deze reis wist ik dat ik hier wilde terugkeren. Ik heb toen gevraagd naar de plekken waar “niets” is. Mij werd verteld dat de Centrale Kalahari een gebied is waar het nog heel ongerept en leeg is. Dit bleef in mijn gedachten en ik heb me toen voorgenomen dit gebied te gaan bezoeken. Intussen 6 jaar later heb ik verscheidene delen van dit gebied bezocht en steeds weer verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht.

Naast de Centrale Kalahari, Botswana en Namibië, heb ik tevens in Zuid-Afrika indrukwekkende gebieden bezocht. Ik ben en raak niet uitgekeken! In deze overweldigende gebieden de vele dieren ontmoeten, observeren en fotograferen is voor mij een beleving die ik graag met andere mensen wil delen.

Vooral het reizen met een tent maakt dat men zich heel dicht bij de natuur voelt. ’s Morgens met een kop koffie in de hand de zon zien opkomen. ’s Nachts de geluiden van de dieren en in de verte de diepe brul van een leeuw horen, maken deze manier van reizen nog intenser.

Echter voor diegene die meer comfort willen naast het avontuurlijke kamperen, kan er hier en daar ook een tenthouse en/of Lodge geboekt worden. Het reizen met gids maakt dat u onbezorgd kunt genieten. U wordt gereden, er wordt voor u gekookt , maar bovenal zult u heel veel zien. Dit dankzij het feit dat de gids enorm goed dieren kan spotten. Tevens kan hij u veel vertellen over de leefgewoontes van de dieren en hun samenspel. Voor mensen die toch liever zelf rijden bestaat tevens de mogelijkheid voor een selfdrive.

De reizen die beschreven worden zijn slechts voorbeelden. Vele variaties zijn mogelijk, en samen met u kan de reis volledig naar eigen wens worden samengesteld! Het is altijd mogelijk om de routes aan te passen of te verlengen om zo meer tijd te kunnen doorbrengen in de diverse wildparken. Graag sta ik u terzijde , bij het maken van de voor u ideale reisroute.

Neem contact met mij op