14 Dagen Botswana

VOORBEELD ROUTE

Dag 1    – Vertrek Amsterdam (nachtvlucht)
Dag 2   – Aankomst vliegveld Johannesburg, door naar Khama Rhino Sanctuary
Dag 3   – Elephant Sands (Botswana)
Dag 4   – Chobe N.P. (Botswana)
Dag 5   – Chobe
Dag 6   – Chobe (optioneel bezoek Vic-Falls)
Dag 7   – Savuti
Dag 8   – Moremi (Kwai River)
Dag 9   – Moremi (Kaziikini)
Dag 10 – Maun
Dag 11 – Maun (optionele tocht in de Okavango, Mokorotrip)
Dag 12 – Khama Rhino Sanctuary
Dag 13 – Johannesburg, nachtvlucht Amsterdam
Dag 14 – Thuiskomst

Na aankomst op het vliegveld Tambo Airport gaat u direct met de gids op pad naar Khama Rhino Sanctuary in Botswana. Dit is meteen een flinke rit, maar dan zit u ook aan het einde van de middag bij uw tentje in de bush. Vele vogels bevinden zich rond de kampplaats op zoek naar het water uit de kranen. Met een stoeltje bij de watertap is het mogelijk diverse vogelsoorten van dichtbij te fotograferen. Het park herbergt een behoorlijk aantal neushoorns en de kans is redelijk groot dat we er ook één te zien krijgen. Ook komt er de zeldzame bruine Hyena voor, maar om die te zien is er wel wat geluk nodig!

De volgende dag gaan we verder naar Elephant Sands, dat bekend staat om de olifanten die komen drinken bij de waterpoel. Van nabij kunt in alle rust vanaf het terras deze enorm indrukwekkende dieren observeren.

Vervolgens reist u door naar Chobe Safari Lodge vanwaar we het Chobe National Park gaan bezoeken. In Chobe National Park rijden we langs de uitlopers van de Okavango. Hier maken we kans op zeldzame antilopen soorten zoals Red Lechwe, Sabel en Roan antilope en de Puku, die verder nergens voorkomen. Tevens zult u hier leeuwen en wilde honden kunnen zien. De oever van de Chobe River is ook een geliefde plek van de olifanten. Het is hier genieten van de ondergaande zon , de watervogels en het wild dat vrijelijk voor de tenten langs loopt in een uitgestrekt Afrikaans landschap.

Naast een safari in het park is het ten zeerste aan te raden om een boottocht te maken over de Chobe River, waar we van dichtbij het wild en de vele vogelsoorten kunnen fotograferen. Een bezoek aan de Victoria Watervallen is vanuit de Lodge prima te regelen en zeker de moeite waard.
Hierna maken we een grote tocht over de noordelijke zandwegen op weg naar Savuti. Het gebied doet in sommige delen woestijnachtig aan door de zon en het hete zand. Verder bevat het rijke grasgebieden waar grote kuddes zebra’s heentrekken om te grazen. Leeuwen en vele hyena’s leven hier. Ten slotte zijn de Secretaris vogel en de Kori Bustard (de grootste vliegende vogel) hier vaak te zien.

Vervolgens rijden we naar Moremi  Game Reserve (Kwai River). Hier zullen we veel wild kunnen zien dankzij de aanwezige rivieren, zoutpannnen en waterpannen. Tijdens het eten op de camping moeten we goed opletten dat bavianen en meerkatten ons brood niet stelen. Hier kamperen we op een rivieroever en het is erg waarschijnlijk dat we ‘s avonds de hyena’s niet alleen horen maar ook zullen zien, zeker als er een kilo vlees op de braai ligt!

Vanuit Moremi gaat de reis door naar Maun , de derde plaats in Botswana en de hoofdstad van het Noordwesten van Botswana. We kamperen bij Old Bridge Backpackers, schitterend aan de rivier gelegen met een prachtig uitzicht, heel veel schaduw en een zeer relaxte sfeer met prima zwembad. Het is wel lekker om het stof van dagen even af te spoelen in dit bad onder het genot van een prima sandwich en een biertje.

Van hieruit kunt u een boottrip maken door het bijzondere deltagebied van de Okavango. Het water in deze Delta ontspringt in Angola, gaat door de Caprivi strip in Namibië richting de Kalahari woestijn. De rivier deelt zich in talloze kanalen en moerassen en vormt zo een groot delta. Dit watergebied trekt vele vogels en dieren aan. Vanuit de boot kunt u zeker de nijlpaarden ontmoeten.

Dan gaat de reis door het Noordoosten van de Kalahari richting Rhino Camp. Hier hebben we de eerste nacht reeds geslapen en zullen we de laatste avond afsluiten bij het kampvuur met een heerlijke braai. Nagenieten en met elkaar onze belevenissen delen.

De volgende ochtend vroeg op om de laatste traject te rijden naar het vliegveld in Johannesburg. Vandaar vliegt u met een nachtvlucht weer naar Amsterdam. Met veel foto’s en een ervaring rijker landen we de volgende morgen op Schiphol.

N.B. De prijzen worden berekend exclusief vlucht. Wij helpen graag bij het vinden van een goede vlucht.

Neem contact met mij op