14 dagen Kgalagadi Transfrontier Park

VOORBEELD ROUTE

Dag 1 – Amsterdam-Johannesburg (nachtvlucht)
Dag 2 – Johannesburg- Kuruman
Dag 3 – Twee Rivieren (Kgalagadi)
Dag 4 – Twee Rivieren
Dag 5 – Mata-Mata
Dag 6 – Mata-Mata
Dag 7 – Nossob
Dag 8 – Nossob
Dag 9 – Nossob (eventueel wild kamperen)
Dag 10 – Motopi
Dag 11 – Motopi
Dag 12 – Klein Kariba
Dag 13 – Johannesburg (nachtvlucht)
Dag 14 – Amsterdam

U wordt ’s morgens op het vliegveld opgewacht door onze gids. Vervolgens gaan we op weg naar Kuruman, de woonplaats van de ontdekkingsreiziger David Livingstone. Geleidelijk aan verlaten we het stedelijk gebied en rijden door de uitlopers van de Kalahari woestijn. We overnachten op de campsite van de Red Sand Lodge, waar de aarde inderdaad rood is. De tenten worden voor de eerste keer opgezet en het kampvuur zal ons warm houden. Wanneer de reis in onze zomer is kan het ‘s nachts behoorlijk koud worden.

De volgende dag op weg naar het Kgalagadi Transfrontier Park (=land of thirst). We bezoeken het Zuidwestelijke deel van de Centrale Kalahari Woestijn. Rond de droge rivierbeddingen van de Nossob- en Auob rivier kunt u uitgebreid genieten van de vele dieren die hier hun “thuis” hebben. Het landschap bestaat uit enorm weidse steppen afgewisseld met rode duinen. De zeer imposante Black-maned Kalahari Lion komt alleen hier voor. Verder maakt u kans een luipaard in de ogen te kijken, hyena (soms zelfs de bruine hyena), cheeta, jackhals en verscheidene soorten roofvogels te zien. De secretaris vogel is hier een zeer opvallende verschijning.

We zullen op verschillende Campsites overnachten, zoals Mata-Mata en Nossob. Vanuit deze plaatsen zullen we verscheidene game-drives maken. Bij de verschillende waterplaatsen stil staan en genieten van de dieren die zich verzamelen rond deze stille plekken. Één nacht zullen we op een niet omheinde campsite zijn. In je tent ’s nachts gewekt worden door een Jackhals die zijn dorst lest of genieten van de diepe keelgeluiden van de Leeuw.

Ten slotte de lange weg richting Motopi waar we 2 nachten verblijven om uiteindelijk de grens naar Zuid-Afrika weer te passeren. Een laatste nacht in een tenthouse bij Klein Kariba waar u kunt genieten van een luxe tent met douche. Rustig nagenieten met elkaar van deze bijzondere reis en op ons gemak de tassen pakken om ’s avonds weer terug te vliegen naar Amsterdam.

Neem contact met mij op