14 dagen Zuid-Afrika, Krugerreis

VOORBEELD ROUTE

Dag 1 – Vertrek Amsterdam (nachtvlucht)
Dag 2 – Aankomst Johannesburg, door naar Blydepoort
Dag 3 – Krugerpark
Dag 4 – Krugerpark ( Lowersabie)
Dag 5 – Krugerpark ( Lowersabie)
Dag 6 – Swaziland
Dag 7 – St.Lucia
Dag 8 – St.Lucia
Dag 9 – St.Lucia
Dag 10 – Drakensberge
Dag 11 – Drakensberge
Dag 12 – Drakensberge
Dag 13 – Terug naar Johannesburg, nachtvlucht Amsterdam
Dag 14 – Aankomst Amsterdam

Bij dit reisvoorstel gaan we van een nachtvlucht uit. In de ochtend wordt u door de gids in Johannesburg opgehaald (Tambo Aiport). Vervolgens rijden we naar de eerste bestemming in Blydepoort.

Dit spectaculaire gebied is onder andere bekend om de zeer indrukwekkende kloof, Blyde River Canyon. U kunt hier genieten van grootse uitzichten. Loodrechte rotswanden rijk aan mineralen die het gesteente rood en oranje keuren. Een gebied rijk aan vogels, habitat voor bavianen, luipaarden, nijlpaarden, antilopen en otters.

Het is één van de grootste en groenste Canyons van Afrika. In de valleien meanderen rivieren en beekjes. De subtropische vegetatie maakt deze kloof tot de groenste van de wereld. Vlakbij de bron van de Blyde river en de Treur river ontstaan enorme draaikolken. Deze kolken hebben in het gesteente indrukwekkende kommen gevormd, Bourke’s Luck Potholes genaamd.

We zullen God’s Window bezoeken met zijn enorm indrukwekkend panorama. Een ander hoogtepunt zijn de Three Rondavels, deze bergen zijn vernoemd naar drie Afrikaanse hutjes. Deze toppen stijgen hoog boven het ravijn uit. Het uitzicht vanaf dit punt is adembenemend.

‘s Middags gaan we het wereldberoemde Kruger Park in en verblijven drie nachten in één van de grootste nationale parken van Afrika. Hier zullen we in alle rust genieten van de vele dieren zoals de Big Five, de vogels en natuurlijk van de mooie natuur. We zullen tijdens de gamedrives ruimschoots de gelegenheid krijgen om al dit schoons te fotograferen. De gids kookt ‘s avonds bij een kampvuur en onder het genot van een heerlijk Afrikaans wijntje luisteren we naar de geluiden van de nacht.

We verlaten het Kruger Park en gaan op weg naar Swaziland. Om dit koninkrijk binnen te komen moeten we de grens over en betreden dan een geheel ander soort Afrika. We rijden langs de kleine hutjes en zien het vee op de weg. Onderweg brengen we een bezoek aan een Swazimarkt, een grote uitstalling van heel veel houtsnijwerk en souvenirs. Uiteindelijk rijden we Swaziland weer uit en bevinden we ons weer in Zuid Afrika.

Verder op weg naar St. Lucia. Deze plek biedt vele mogelijkheden zoals een bezoek aan Cape Vidal National Park met een schitterend strand waar gezwommen en uitstekend gesnorkeld kan worden. Nijlpaarden en krokodillen kunt u van nabij zien en fotograferen wanneer u met een boottocht de lagune op gaat. Veel vogelssoorten zijn hier te zien en horen. Het bijzondere geluid van de visarend, dat ook wel “the Cry of Africa” genoemd wordt. Een safari in het Umfolozi/Hluhluwe Game reserve behoort tevens tot de mogelijkheden. Hier hebt u veel kans om de Big Five te zien. Wanneer u een boottocht op zee gaat maken zult u tussen juni en half november grote kans maken om de humpback walvissen te zien! En met een beetje geluk zwemmen de dolfijnen mee met de boot.

Zuid-Afrika is groot, heel groot en dat is wat we vandaag ervaren. Drakensberge is sinds het jaar 2000 een Wereld Erfgoed. Een gebied van indrukwekkende schoonheid en bijzonder topografische kenmerken zoals het Giant’s Castle plateau, het Amfitheater en Cathedral Peak. Tevens zijn er in dit gebied enorm veel unieke rotstekeningen gevonden. De San bevolking (de inheemse bewoners van Zuid- Afrika) die hier in de bergen leefde hebben gedurende duizenden jaren deze rotsen beschilderd. Het is zeker de moeite waard om deze schilderingen met een lokale gids te gaan bezichtigen. We zullen overnachten in het Royal National park op een mooie campsite. Van hieruit zijn er veel mogelijkheden om wandeltochten te maken en te genieten van de grootsheid van dit gebied. Er zijn meerdere routes te kiezen, verschillend in zwaarte en duur. De stilte is overweldigend, het uitzicht adembenemend en de lucht puur natuur. Optioneel kunt u kiezen voor een tocht te paard.

De laatste dag is het dan nog maar een korte rit naar het vliegveld voor de thuisvlucht. Het bekijken en bewerken van de foto’s kan beginnen. Napret voor de komende maanden!

N.B. De prijzen worden berekend exclusief vlucht. Wij helpen graag bij het vinden van een goede vlucht.

Neem contact met mij op