18 Dagen Botswana

VOORBEELD ROUTE

Dag 1 – Vlucht Amsterdam – Johannesburg (nachtvlucht)
Dag 2 – Rhinocamp
Dag 3 – Elephant Sands
Dag 4 – Chobe
Dag 5 – Chobe
Dag 6 – Chobe
Dag 7 – Ngepi (Namibie)
Dag 8 – Ngepi (Namibie)
Dag 10 – Maun
Dag 11 – Maun
Dag 12 – Kazikini
Dag 13 – Kazikini
Dag 14 – Nxai-panne
Dag 15 – Nxai-panne
Dag 16 – Woodlands
Dag 17 – Johannesburg (avondvlucht )Amsterdam
Dag 18 – Amsterdam

Na aankomst op het vliegveld Tambo Airport gaat u direct met de gids op pad gaan naar Khama Rhino Sanctuary in Botswana. Dit is meteen een flinke rit, maar dan zit u ook aan het einde van de middag bij uw tentje in de bush. Veel vogels bevinden zich rond de kampplaats op zoek naar het water uit de kranen. Met een stoeltje bij de watertap is het mogelijk diverse vogelsoorten van dichtbij te fotograferen. Het park herbergt een behoorlijk aantal neushoorns en de kans is redelijk groot dat we er ook een te zien krijgen. Ook komt er de zeldzame bruine Hyena voor, maar om die te zien is er wel wat geluk nodig!

De volgende dag gaan we verder naar Elephant Sands, dat bekend staat om de olifanten die komen drinken bij de waterpoel. Van nabij kunt in alle rust vanaf het terras deze enorm indrukwekkende dieren observeren.

Vervolgens reist u door naar Chobe Safari Lodge vanwaar we het Chobe National Park gaan bezoeken. In Chobe National Park rijden we langs de uitlopers van de Okavango. Hier maken we kans op  zeldzame antilopen soorten als Red Lechwe, Sabel en Roan antilope en de Puku, die verder nergens voorkomen. Tevens zult u hier leeuwen en wilde honden kunnen zien. De oever van de Chobe River is ook een geliefde plek van de olifanten. Het is hier genieten van de ondergaande zon, de watervogels en het wild dat vrijelijk voor de tenten langs loopt in een uitgestrekt Afrikaans landschap.

Naast een safari in het park is het ten zeerste aan te raden om een boottocht te maken over de Chobe River,waar we van dichtbij het wild en de vogels kunnen fotograferen. Een bezoek aan de Victoria Watervallen is vanuit de Lodge prima te regelen en zeker de moeite waard.

Dan gaan we naar de Caprivi Strip en overnachten in Ngepi, een bijzondere en geweldige camping waarbij je vanuit je bad kan genieten van de nijlpaarden die in de rivier zwemmen. Met wat geluk vliegt er een African Fish Eagle voorbij met een vis in zijn bek. Op de camping zitten erg veel vogelsoorten die mooi en eenvoudig te fotograferen zijn.

En, wanneer je een keer in een boomhut wil slapen, dan is dit DE plaats om dat te ervaren.

‘s Morgens weer vroeg op voor de safari in het vlakbij gelegen Mahango National Park waar de reuze Baobab bomen erg indrukwekkend zijn. Op de natte vlaktes zijn Wattled Cranes, nijlpaarden en Red Lechwe’s aanwezig. In de middag na de lunch is het mogelijk een boottocht op de rivier te boeken. De nijlpaarden en vele reigersoorten zijn vanuit de boot prachtig van nabij te fotograferen. Een bezoek aan het naburige dorpje behoort ook tot de mogelijkheden, of gewoon lekker wegsoezen in je stoeltje aan de rivier.

Na Ngepi gaan we weer Botswana in en rijden we met een omtrekkende beweging om de uitlopers van de Okavango delta naar de hoofdstad Maun. Dit is de derde plaats in Botswana en de hoofdstad van het Noord-westen van Botswana. We kamperen bij Old Bridge Backpackers, schitterend aan de rivier gelegen met een prachtig uitzicht, heel veel schaduw, een zeer relaxte sfeer en met prima zwembad. Het is wel lekker om het stof van dagen even af te spoelen in dit bad onder het genot van een prima sandwich en een biertje.

Van hieruit kunt u een boottrip maken door het bijzondere gebied van de Okavango-Delta. Het water in deze Delta ontspringt in Angola, gaat door de Caprivi strip in Namibië richting de Kalahari woestijn. De rivier deelt zich in talloze kanalen en moerassen en vormt zo een groot deltagebied. Dit water gebied trekt veel vogels en dieren aan. Vanuit de boot kunt u zeker de nijlpaarden ontmoeten.

Na Maun rijden we nog een klein stuk door op weg naar Moremi. Onderweg passeren we de Cattle Fence, het hek dat het wild moet scheiden van het vee. We kamperen op een rustige camping net buiten Moremi(Kazikini). Heel vaak komen hier ‘s nachts Honingdassen langs om de prullenmanden te legen.

De volgende morgen proberen we bij het eerste licht bij de ingang van het Park te zijn om via de Okavango naar de North Gate te rijden. Onderweg zullen we vele dieren kunnen zien, dus houd de ogen goed open! Tijdens de lunch moeten we goed opletten dat bavianen en meerkatten ons brood niet stelen en na wat gerelaxt te hebben op de camping gaan we ‘s middags nog een safari maken.

De volgende dag gaan we richting Nxai-panne. Dit is een deel in het Noordoosten van de Centrale Kalahari. Enorme vlaktes met zoutpannen, waarin u de ruimte, de leegte en eindeloosheid kunt ervaren. Hier is niets en toch alles. Hier kunt u de 7 oeroude Baobabs zien. Ze worden wel de “Sleeping Sisters” genoemd. De schilder Thoams Bains heeft hier toen hij vanuit Namibië naar de Victoria-Falls reisde (1862) deze oeroude Baobabs geschilderd. Vandaar de naam Bains Baobabs.

De reis wordt vervolgd om de laatste avond bij Woodlands te overnachten. Hier kunnen we in een comfortabel huisje overnachten en ons voorbereiden op de terugreis. Heerlijk douchen en ’s avonds met elkaar nagenieten van al de opgedane indrukken.

In de ochtend vroeg op om de laatste etappe richting Johannesburg te rijden. Vandaar gaat u met een avondvlucht weer huiswaarts. Met de vele foto’s en indrukken die u heeft opgedaan tijdens de reis is het nog lang nagenieten!

N.B. De prijzen worden berekend exclusief vlucht. Wij helpen graag bij het vinden van een goede vlucht.

Neem contact met mij op