21 Dagen Namibië, Maun (Botswana)

VOORBEELD ROUTE

Dag 1 – Vlucht Amsterdam – Johannesburg (bij nachtvlucht)
Dag 2 – Kuruman.(Zuid Afrika)
Dag 3 – Augrabies Falls (Zuid Afrika)
Dag 4 – Fish River Canyon (Namibië)
Dag 5 – Sosousvlei (Namibië)
Dag 6 – Swakopmund
Dag 7 – Swakopmund
Dag 8 – Spitskoppe
Dag 9 – Brandberg White Lady
Dag 10 – Kamanjab (mogelijk om Himba’s te bezoeken)
Dag 11 – Kamanjab
Dag 12 – Mondjilla
Dag 13 – Etosha, Halali
Dag 14 – Etosha, Namutoni
Dag 15 – Roy’s rest camp
Dag 16 – Ngepi
Dag 17 – Ngepi
Dag 18 – Maun (tenthouse)
Dag 19 – Maun (mokorotrip in Okavango Delta)
Dag 20 – Terugvlucht Johannesburg en aansluitende vlucht Amsterdam
Dag 21 – Thuiskomst

U wordt ’s morgens op het vliegveld opgewacht door onze gids. Vervolgens gaan we op weg naar Kuruman, de woonplaats van de ontdekkingsreiziger David Livingstone. Geleidelijk aan verlaten we het stedelijk gebied en rijden door de uitlopers van de Kalahari woestijn. We overnachten op de campsite van de Red Sand Lodge, waar de aarde inderdaad rood is. De tenten worden voor de eerste keer opgezet en het kampvuur zal ons warm houden, mocht de reis in de Nederlandse zomer zijn wanneer het behoorlijk koud kan zijn in Zuid Afrika.

De volgende dag maken we een rit van een kleine 350 km naar het Augrabies Falls National Park. We zetten gelijk de tenten op en gaan lunchen op de campsite. Om ons heen scharrelen de grondeekhoorns en de vervet meerkatten die uit zijn op ons brood. Na de lunch is er alle gelegenheid om de watervallen te bezoeken. De Oranje Rivier stort over een 56 meter hoge granieten rotsformatie naar beneden. De rotsen hebben hier spectaculaire vormen aangenomen door de kracht van het water. Op de rotsen zien we de fraai gekleurde Cape Lizzards en de Rots klipdassen (Rock Hyrax). Aan het eind van de middag gaan we op safari door het park naar de Moonscape Rots. Met een beetje geluk zien we de Zwarte Arend (Verraux’s Eagle) en genieten van dit grootste uitzicht over de kloof. Hier zult u de kokerbomen zien en maakt kans om de eerste springbokjes en klipspringers te zien.

Door de Kalahari woestijn rijden we daarna naar Namibië op weg naar de indrukwekkende Fish River Canyon. Deze 500 meter diepe Canyon is 500 miljoen jaar geleden ontstaan en is de een na grootste canyon in de wereld. We kamperen bij de warmwaterbronnen van Ai-Ais.

Door de Namib desert rijden we naar de beroemde rode zandduinen van Namibië in de Sossousvlei. Op de campsite kunnen nieuwsgierige jakhalzen staan te kijken terwijl er gekookt wordt. We bezoeken de plek waar Livingstone zijn dieren te drinken gaf. Heel vroeg op om de zon boven de rode duintoppen te zien opkomen. De rode kleur van de duinen met het rode ochtendlicht zorgt voor een adembenemend beeld. Hier zal menig foto gemaakt worden!

We vervolgen onze weg door een spectaculair landschappelijk gebied. De adembenemende kleuren van het landschap en de weidse vergezichten zijn onbeschrijfelijk. Wanneer we hier stoppen en even uitstappen is het vooral de oerstilte die een onvergetelijke indruk achter laat. We komen Solitaire, waar de Nederlander Ton van der Lee een boek over heeft geschreven. Hier kunt u genieten van de lekkerste appeltaart van Namibië.

Via de spectaculaire Kuiseb Pas komen we eindelijk aan in het Duitse plaatsje Swakopmund. Hier zullen we 2 nachten verblijven in een guesthouse. Vanuit deze plek zijn er vele activiteiten mogelijk. Zo kan men er sandboarden, sleeën of quad rijden op de hoge duinen. Vanuit Walvisbaai worden er boot trips georganiseerd en kan men dolfijnen, zeevogels en zeehonden zien. De gids zal u hulp bieden bij het boeken van de verschillende activiteiten. De restaurants in Swakopmund zijn vermaard om hun grote stukken wild (Kudu, Zebra, Springbok, Struisvogel etc.).

We rijden door naar Spitzkoppe. Hier slapen we in de vrije natuur onder de sterren. Goede klimmers hebben hier de gelegenheid om te genieten van een spectaculair uitzicht vanaf de rotsen. Hierna gaan we helemaal de leegte in naar Damaraland en overnachten we op de camping van Brandberg, bekend van de White Lady en de rotstekeningen. Tevens bestaat er een kleine kans om de Woestijn Olifanten te zien.

Dan de volgende dag richting Kamanjab. Vanuit de camping is het mogelijk een bezoek te brengen aan de Himba bevolking. In het Himba dorp wordt u ontvangen en zullen de mensen hun traditionele levensgewoonte met u delen.

Net voor Etosha logeren we in Mondjilla een tented lodge. Op deze hoogvlakte heeft u een prachtig uitzicht over Etosha National Park. De oude Cattle Farm is met natuurlijke materialen omgebouwd tot de rustieke lodge Mondjila. Genietend met een drankje in de avond en een heerlijke maaltijd voelt u zich hier de koning te rijk!

Dan naar Etosha National Park waar we 2 dagen zullen verblijven. Hier zullen we genieten van de grote vlaktes met de vele dieren. Kuddes olifanten, de Dik-Dik, het kleinste antiloopje van Afrika. We gaan op zoek naar de altijd imponerende leeuwen en ook de hyena willen we graag voor onze lens zien verschijnen. Bij Halali is het ’s avonds bij de waterpoel goed toeven, kans dat de neushoorn en de hyena’s komen om te drinken is groot.

Verder door het sprookjeswoud en de westelijke vlaktes met zijn vrolijk springende Springbokjes, Zebra’s en roofvogels. De volgende dag maken we een rit naar Roy’s camp in de buurt van Grootfontein. Dit is een goede plek voor de grootste antiloop van Zuidelijk Afrika, de Eland Antiloop.

Dan gaan we naar de Caprivi Strip en overnachten in Ngepi, een bijzondere en geweldige camping waarbij je vanuit je bad kan genieten van de nijlpaarden die in de rivier zwemmen. Met wat geluk vliegt er een African Fish Eagle voorbij met een vis in zijn bek. Op de camping zitten ook erg veel vogelsoorten die mooi en eenvoudig te fotograferen zijn.

En, wanneer je een keer in een boomhut wil slapen, dan is dit DE plaats om dat te ervaren.

‘s Morgens weer vroeg op voor de safari in het vlakbij gelegen Mahango National Park waar de reuze Baobab bomen erg indrukwekkend zijn. Op de natte vlaktes zijn Wattled Cranes, nijlpaarden en Red Lechwe’s aanwezig. In de middag na de lunch is het mogelijk een boottocht op de rivier te boeken. De nijlpaarden en vele reigerssoorten zijn vanuit de boot prachtig nabij te fotograferen. Een bezoek in het naburige dorpje behoort ook tot de mogelijkheid, of gewoon lekker wegsoezen in je stoeltje aan de rivier.

Dan gaat de reis door naar Maun in Botswana. Maun is de op drie na grootste stad van Botswana en ligt in het indrukwekkende water gebied de Okavango Delta. Deze enorm indrukwekkende Delta kan betreden worden met bootjes. Een Mokoro-trip door de Delta is zeker de moeite waard. Een vlucht boven de Delta is zeer spectaculair en wanneer de beurs het toelaat zeker een ongekende ervaring.

Dan naderen we het einde van de reis. Vanuit Maun vliegt u naar Johannesburg en vandaar door richting Amsterdam.

Een geweldige ervaring en vele honderden foto’s rijker!

N.B. De prijzen worden berekend exclusief vlucht. Wij helpen graag bij het vinden van een goede vlucht.

Neem contact met mij op